Welke cryptomunten zijn er?

Iedereen kent wel de Bitcoin, maar naast deze coin zijn er nog meer dan 1200 altcoins. Dit zijn andere cryptomunten waar je ook in kunt handelen. Maar welke cryptomunten zijn er nu eigenlijk?

In dit artikel geven we het antwoord op die vraag. Natuurlijk kunnen we niet ruim 1200+ cryptomunten nalopen. Daarom zullen we de meest bekende munten behandelen.

Welke cryptomunten zijn er?

Zoals gezegd zijn er meer dan 1200 cryptomunten. Daarbij zullen we de bekende munten langslopen om antwoord te geven op de vraag: “welke cryptomunten zijn er?”.

Hierbij kijken we naar de volgende munten:

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Litecoin (LTC)
  • Bitcoin Cash (BCH)
  • Ripple (XPR)
  • EOS (EOS)
  • ZCash (ZEC)

Wanneer je in cryptomunten gaat handelen raden we tevens de Crypto Portfolio aan. In deze portfolio worden de 10 munten met de meeste potentie gepresenteerd door de crypto experts van AllesOverCrypto.

De Crypto Portfolio wordt tevens voortdurend geüpdate. Na aankoop kun je dus de Crypto Portfolio jaren lang gebruiken.

Met de Crypto Portfolio zul je altijd weten welke munten de meeste potentie hebben om te groeien. Een investering waar je uiteindelijk veel geld mee zult verdienen!

Bitcoin (BTC)

bitcoin

De meest bekende cryptomunt is de Bitcoin (BTC). Het was in 2009 de eerste digitale munt die zonder centrale bank werkte. De Bitcoin kan op plekken worden gebruikt om producten te betalen. Hiervan is de bekendste partij in Nederland thuisbezorgd.nl, die de Bitcoin als betalingsmiddel accepteert.

In de eerste jaren van de Bitcoin was deze cryptomunt ongeveer € 5,- waard. Dit veranderde erg in 2017. Aan het begin van dat jaar lag de koers op circa € 900,-. Echter, aan het einde van dat jaar kwam de Bitcoin op zijn hoogste waarde ooit, namelijk € 16.727,68,-. Na deze piek is de koers weer gedaald. De afgelopen jaren ligt de koers tussen de € 3000,- en € 10.000,-.

De Bitcoin heeft een maximale volume van 21 miljoen coins. Geschat wordt dat het maximale aantal Bitcoins voor 95% gemined zal zijn in 2025. 

Prijs circa: € 9500,-

Ethereum (ETH)

Het netwerk van de Ethereum ontstond in 2015. Waar de Bitcoin is gemaakt als betaalmiddel, is de Ethereum gemaakt als platform waar gedecentraliseerde applicaties op gelanceerd kunnen worden. De Ether is hierbij de bijbehorende munt.

Kenmerkend aan de Ethereum is dat in 2017 de Ethereum Alliance is gevormd. Hier zijn grote bedrijven als Microsoft, Shell en ING onderdeel van. Hiermee geeft dit indirect de Ethereum meer vertrouwen.

Toen de Ethereum gecreëerd werd was de koers 31 cent. Begin juni 2016 lag deze koers rond de € 18,-. Echter, na een grote hack waarbij 55 miljoen aan Ether gestolen werd, verloor de munt circa 30% van zijn waarde. 

Rond maart 2017 is de munt hard gaan stijgen. Dit met een hoogtepunt in januari 2018, met een waarde van € 1187,08. Na dit hoogtepunt is de munt weer flink gedaald. Tegenwoordig ligt de waarde ongeveer op € 250,-.

Prijs circa: € 250,-

Litecoin (LTC)

De Litecoin is bekend als een van de eerste cryptocurrency altcoins. Dit zijn munten die naast de Bitcoin zijn ontstaan. Doordat de Litecoin een van de eerste altcoins is, staat het ook wel bekend als het kleine broertje van de Bitcoin. 

De maker van de Litecoin is Charlie Lee, een oud medewerker van Google. Hij introduceerde de Litecoin in 2011 met het doel om een snellere en goedkopere versie van de Bitcoin te ontwikkelen. In vergelijking met de Bitcoin wordt er 4x zo snel gemined. Daarbij ligt het maximale volume op 84 miljoen, tegenover 21 miljoen bij de Bitcoin.

In de eerste jaren van de Litecoin lag de waarde rond € 3,-. De waarde piekt echter in december 2017 met € 306,08,- en in juni 2019 met € 124,55,-. Tegenwoordig ligt de koers op ongeveer € 70,-.

Prijs circa: € 70,-

Bitcoin Cash (BCH)

De munt Bitcoin Cash is ontstaan uit de Bitcoin zelf. Dit kwam door onenigheid in de community van de Bitcoin. Mensen vonden namelijk dat de Bitcoin niet snel genoeg was met het verwerken van transacties. Hierdoor is de Bitcoin Cash in 2017 ontstaan door een hard fork. Dit is een splitsing in de blockchain van een bepaalde munt. In dit geval de Bitcoin.

Toen de Bitcoin Cash ontstond, lag de waarde in de eerste paar maanden tussen de € 300,- en € 600,-. Vervolgens steeg deze prijs explosief tot een hoogtepunt in december 2017 met een prijs van € 3187,12,-. Na dit hoogtepunt is de prijs weer flink gezakt. Tegenwoordig ligt de waarde op ongeveer € 400,-.

Prijs circa: € 400,-

Ripple (XPR)

ripple

De Ripple is gemaakt door een Amerikaans bedrijf genaamd Ripple. Oorspronkelijk had het de naam Opencoin. De XPR is de coin die bij het Ripple protocol hoort. Dit is een protocol die banken in staat stelt om razendsnel en met lagere kosten transacties uit te voeren. Daarbij heeft het aantal transacties dat banken uitvoeren met de Ripple ook effect op de koers.

Tussen 2014 en begin 2017 lag de koers van de Ripple op ongeveer 1 cent. Daarna is de koers gestegen met een hoogtepunt in januari 2018 met € 2,82,-. Daarmee was de cryptomunt in 2017 een van de grootste stijgers. Tegenwoordig ligt de koers op ongeveer € 0,25,- waarmee het dus weer veel waarde heeft verloren.

Prijs circa: € 0,25,-

EOS (EOS)

In juni 2017 is de EOS ontstaan op basis van Initial Coin Offering (ICO). Hierbij kostte de munt € 0,88,-. De prijs van de EOS is gebaseerd op vraag en aanbod dat op de internationale online beurzen tot stand komt. Daarbij heeft de EOS het kenmerk dat de munt erg volatiel is, wat betekent dat de waarde snel kan stijgen en dalen.

Wat ook interessant is aan de EOS is dat die omhoog schoot toen de Bitcoin instortte. De EOS behaalde zijn hoogste prijs ooit in april 2018 met € 17,55. Dit toen de EOS overging naar zijn eigen blockchain. Sindsdien is de koers weer gedaald en ligt de prijs rond de € 4,90,-.

Prijs circa: € 4,90,-

Zcash (ZEC)

De Zcash is een munt die is ontstaan in 2016 uit een fork van de Bitcoin blockchain. Daarmee deelt het ook een aantal kenmerken. Beide hebben namelijk een maximaal volume van 21 miljoen. Echter, is de Zcash ontworpen met het doel om zoveel mogelijk privacy te creëren. Zo kun je het adres van een crypto wallet afschermen en is niet te zien hoeveel coins er in een bepaalde wallet zitten.

Toen de Zcash begon, was de startwaarde van de munt € 5336,-. Zoveel bleek de munt echter niet waard te zijn en na een paar maanden lag de waarde op € 60,-. De munt heeft wel nog een piek gehad in januari 2018 met een waarde van € 731,-. Tegenwoordig ligt de koers op ongeveer € 65,-.

Prijs circa: € 65,-

Beginnen met handelen in cryptomunten

Met dit artikel heb je antwoord op de vraag “welke cryptomunten zijn er?”. Je kunt zelf ook beginnen met handelen in cryptomunten. Hier kun je namelijk erg veel geld mee verdienen. Het is echter wel belangrijk dat je eerst zoveel mogelijk kennis opdoet over cryptocurrency. Om hier meer kennis over te krijgen kun je onze pagina over beginnen met cryptocurrency lezen.

Verder kun je in cryptocurrency handelen via Bitvavo. Via dit platform kun je gemakkelijk in meer dan 50 cryptomunten handelen. Daarnaast heeft Bitvavo de meest voordelige handelskosten in Nederland. Via de onderstaande knop krijg je ook nog eens korting!

Ook raden we aan om een crypto cursus te volgen. Je kunt namelijk beter geld investeren in een cursus om vervolgens succesvol te traden. Dit is beter dan zonder kennis gaan handelen om vervolgens veel geld te verliezen.

Met de onderstaande knop kun je beginnen met de gratis training van de Crypto Masterclass.

Crypto Masterclass Banner

Plaats een reactie