YouTube naam bedenken

Wanneer je wilt beginnen met YouTube, moet je een YouTube naam bedenken voor je kanaal. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan en het zoeken van een goede naam kan nog eens zeer lastig zijn.

Het bedenken van een goede naam voor je YouTube kanaal is erg belangrijk. Wanneer je een goede naam hebt zullen mensen sneller abonneren en je video’s bekijken. In dit artikel zullen we je helpen met een YouTube naam bedenken. Daarbij geven we tips en voorbeelden.

YouTube naam bedenken

Voordat je begint met een YouTube naam bedenken is het belangrijk dat je een aantal dingen weet. Je wilt weten wat voor een soort video’s je gaat maken en voor welke doelgroep je dit gaat doen.

Soort video’s

Als eerste is het belangrijk dat je weet wat voor een soort video’s je gaat maken. Je kunt namelijk veel verschillende soorten video’s maken op een YouTube kanaal. 

Voorbeelden van soorten video’s die je kunt maken zijn:

 • Gaming video’s;
 • Vlogs;
 • Informatieve video’s;
 • Lijsten;
 • Compilaties.

Dit is belangrijk om te weten omdat je het soort video’s dat je maakt, kunt terug laten komen in je YouTube naam. Zo heb je verschillende youtubers die hier gebruik van maken. 

Voorbeelden hiervan zijn Vanossgaming en Vloggloss. In deze YouTube namen zie je gelijk wat voor een soort video’s de youtuber maakt.

Doelgroep

Naast het weten van welk soort video’s je gaat maken is het ook belangrijk om te weten wat je doelgroep is. De doelgroep is een specifieke groep die je wilt bereiken met je YouTube kanaal.

doelgroep youtube kanaal

Voorbeelden van een doelgroep zijn:

 • Kinderen;
 • Jongeren;
 • Ouderen;
 • Sporters;
 • Auto fanaten.

Het is belangrijk om je doelgroep te kennen, zodat je daar mogelijk je YouTube naam op kan baseren. Afgelopen jaar was de best betaalde youtuber: Ryan ToysReview (22 miljoen dollar). Het woord Toys (speelgoed) laat duidelijk zien dat het kanaal zich focust op de doelgroep kinderen. Hierdoor zul je ook sneller deze doelgroep aantrekken.

Goede YouTube naam verzinnen

Voor het verzinnen van een goede YouTube naam zullen we een aantal tips geven.

 • Passend bij kanaal
 • Lengte naam
 • Geen nummers
 • Gebruik hoofdletters
 • Beschikbaarheid naam

Tip 1: Passend bij kanaal

Het klinkt misschien vanzelfsprekend om een naam te kiezen die bij je YouTube kanaal past, echter gebeurt dit niet altijd. Je wilt namelijk de kijker al een idee geven waarover het kanaal gaat voordat de kijker op een video klikt.

Wanneer een kanaal bijvoorbeeld over sport gaat wil je niet een naam hebben waar het woord pizza in voor komt. Dit doordat mensen dan het idee hebben dat het kanaal over eten gaat in plaats van sport.

Tip 2: Lengte naam

De lengte van een YouTube naam is ook erg belangrijk. Je wilt namelijk niet een te lange naam hebben, aangezien kijkers die slecht kunnen onthouden. Als je bijvoorbeeld de naam: videosoveronlinegeldverdienen hebt, zullen kijkers dit slecht onthouden. 

Het beste kun je een naam kiezen van maximaal 15 letters. Korte namen zijn namelijk makkelijker te onthouden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: Geld Expert, Pizza Huis, Marketplace, enzovoort. Deze namen zijn niet te lang en makkelijk te onthouden.

Tip 3: Geen nummers

Tenzij je een goede reden hebt, is het beter om geen nummers te gebruiken in je YouTube naam. Wanneer je bijvoorbeeld een naam hebt als Pizzamaker125, ziet dit er onprofessioneel uit. Daarom is het beter om geen nummers te plaatsen in je Youtube naam.

Tip 4: Gebruik hoofdletters

Het gebruik van hoofdletters maakt een kanaal naam een stuk duidelijker. Stel je hebt de naam pizzamaker, zonder hoofdletters ziet dit er niet overzichtelijk uit. Verander je de naam naar Pizza Maker is dit al veel duidelijker. 

Tip 5: Beschikbaarheid naam

Het is ook belangrijk dat de naam die je wilt kiezen beschikbaar is. Je wilt namelijk niet dezelfde YouTube naam als iemand anders hebben. Dit kan namelijk leiden in minder views en verwarring bij kijkers. Daarmee kan het uitkiezen van een niet originele naam slechte invloed hebben op je kijkcijfers.

goede youtube naam verzinnen

Naast YouTube is het ook handig om te kijken of de naam beschikbaar is op andere social media platformen. Kijk daarbij of de naam nog niet eerder is gebruikt op grote platformen als Twitter, Facebook en Instagram. Als dit het geval is, kun je ook een beoogde naam alvast registreren op deze platformen.

Wanneer je in de toekomst een website wilt bouwen met dezelfde naam als je YouTube kanaal is het ook handig om de beschikbaarheid van de domeinnaam te controleren. De domeinnaam is het webadres van een site, zoals die van deze site verdienexpert.nl is. Het is handig om te controleren of je beoogde naam nog beschikbaar is als domeinnaam.

Voorbeelden YouTube namen

Ter inspiratie zullen we een aantal voorbeelden geven van goede YouTube namen.

Enzo Knol

Bij dit kanaal is ervoor gekozen om een eigen naam te gebruiken. Hierdoor wordt het duidelijk dat het over de persoon zelf gaat en dat je vlogs over Enzo Knol kunt verwachten.

Gamemeneer

Door het gebruik van het woord “game’’ is het meteen duidelijk dat op dit YouTube kanaal gaming video’s worden gemaakt. 

Unbox Therapy

Dit is een Engelstalig kanaal die reviews maakt over tech producten. De naam is erg goed omdat het meteen duidelijk wordt gemaakt dat het over het openen van nieuwe producten gaat.

YouTube naam generator

Mocht je moeite hebben met het bedenken van een YouTube naam, kun je een Youtube naam generator gebruiken.

Die kun je vinden op de site van Spinxo. Door verschillende velden in te vullen, krijg je verschillende suggesties voor een naam.

YouTube naam veranderen

Heb je al een naam gekozen maar ben je er toch niet tevreden mee? Dan kun je altijd nog je YouTube naam veranderen. 

Dat gaat in de volgende stappen:

 1. Op de accountinstellingen van je Google account.
 2. Naast je naam kun je op het potloodje drukken om de naam te bewerken.
 3. Druk op ok, om je nieuwe naam te bevestigen.

Na het wijzigen van je naam kan het enkele dagen duren voordat de gewijzigde naam zichtbaar is. Ook kun je maximaal 3x je naam wijzigen elke 90 dagen. 

Conclusie

Het is dus belangrijk om een goede YouTube naam te kiezen, omdat je hiermee meer kijkers kunt krijgen. 

Mocht je een YouTube naam bedacht hebben en willen beginnen met YouTube, bekijk dan eens onze pagina over het starten met YouTube.

9 gedachten over “YouTube naam bedenken”

 1. ik heb een youtube kannaal.
  ik maak video’s over fortnite, minecraft en gta, maar ik wil een naam hebben.
  die kort is maar niet te moeilijk

  alvast bedankt,

  Beantwoorden
 2. Hallo hebben jullie een idee voor een naam voor een YouTube kanaal? Ik doe het over paarden en je kunt er veel van leren. We gaan ook één keer per maand shoppen voor mijn pony Dempsey. Alvast heel er bedankt
  Groetjes Anouk

  Beantwoorden
 3. Hoi hoi ik en me vrienden zijn al weken aan het zoeken voor een goede YouTube naam maar kunnen niks hebben jullie misschien een leuke naam

  We maken comedy volgs, gaming,en challenges
  En we heten Siebe,Dylan,Mick en roos

  Zouden jullie ons kunnen helpen ik hoor het graag

  Beantwoorden

Plaats een reactie