Youtuber Worden

Tegenwoordig is het erg populair om te beginnen met YouTube. Dit niet zonder goede reden, als youtuber beginnen is namelijk erg leuk en kan op de lange termijn ook nog eens geld opleveren. Daarom leggen we in dit artikel uit hoe je youtuber kunt worden.

Waarom youtuber worden?

YouTube is het grootste videoplatform ter wereld met wereldwijd meer dan 2 miljard actieve gebruikers. Daarmee behoort YouTube tot de drie meest bezochte websites ter wereld. Ook in Nederland is YouTube razend populair met 2,8 miljoen dagelijkse gebruikers.

Wanneer je het leuk vindt om video’s te maken is YouTube het ideale platform om deze te uploaden. Of het nu vlogs zijn of gaming video’s voor elk soort video’s is wel een publiek te vinden op YouTube.

Daarbij komt dat je als youtuber ook nog eens geld kunt verdienen op de lange termijn met onder andere advertenties en sponsoren. Dit maakt het niet alleen leuk om youtuber te worden maar kan potentieel ook nog geld opleveren.

Verder is het leuke van YouTube dat aanmaken van een account en uploaden van video’s gratis is. Hierdoor hoef je geen budget te hebben om te beginnen met een eigen YouTube kanaal.

waarom youtuber worden

Hoe kun je youtuber worden?

Allereerst is het belangrijk om te weten of je het maken van video’s leuk vindt aangezien je als youtuber continu nieuwe video’s zult maken. Mocht dit wat voor je zijn kun je met de volgende zes stappen youtuber worden.

Soort video’s bepalen

Als eerst is het belangrijk om te bepalen welk type YouTube video’s je wilt gaan maken. Dit aangezien het moeilijk zal zijn om groot te worden op YouTube wanneer je verschillende types video’s door elkaar heen uploadt. Kies dus een type video’s waarop je jouw YouTube kanaal gaat richten.

Bekijk vooral wat het beste bij je past. Denk bijvoorbeeld aan het maken van gaming video’s of juist dagelijkse vloggen. Maar het kan ook specifieker zijn zoals kookvideo’s maken of informatieve video’s over geschiedenisonderwerpen. Voor bijna elk onderwerp is wel een publiek te vinden op YouTube.

YouTube kanaal aanmaken

De volgende stap is het aanmaken van een eigen YouTube kanaal. Wanneer je een Google-account hebt kan dit eenvoudig via de website van YouTube door de registratie stappen te volgen.

Bij het opzetten van je YouTube kanaal is het verder belangrijk om een aantrekkelijk logo en banner te creëren. Dit is namelijk het visitekaartje van je YouTube kanaal en is daarmee belangrijk voor het aantrekken voor zoveel mogelijk kijkers.

Benodigdheden YouTube

Afhankelijk van het soort video’s dat je gaat maken op YouTube heb je mogelijk ook een aantal benodigdheden nodig. Denk aan een vlogcamera wanneer je gaat vloggen of een microfoon indien je gaming video’s of voice-overs wilt gaan opnemen.

Wanneer je een goede vlogcamera wilt die niet al te duur is als beginner raden we de Sony DSC-WX500 aan. Met deze gebruiksvriendelijke camera schiet je gemakkelijk scherpe beelden. Daarnaast heeft de camera een kantelbaar scherm wat ideaal is voor vloggen.

Als je opzoek bent naar een microfoon voor YouTube raden we de Blue Yeti aan. Deze microfoon loopt erg voor op concurrenten in zijn prijsklasse en heeft vier verschillende opnamepatronen. Ook zit op de microfoon zelf bedieningselementen wat erg handig is tijdens een opname.

benodigheden youtube

Video opnemen

Zodra je de essentiële benodigdheden hebt als youtube kun je een video gaan opnemen. Bedenk van tevoren wat je wilt gaan opnemen en ga vervolgens aan de slag. Dit is misschien wel de moeilijkste stap voor beginners, maar het belangrijkste is dat je gewoon aan de slag gaat. Hoe vaker je een video gaat opnemen hoe makkelijker het wordt.

Zodra de video is opgenomen zul je waarschijnlijk de video nog gaan editen. Hierbij bepaal je welke opgenomen beelden je in de video wilt gaan plaatsen en voeg je eventueel nog effecten, een intro en outro toe.

Video uploaden

De video die je gecreëerd hebt, kun je vervolgens gaan uploaden op YouTube. Dit doe je via het platform YouTube Studio dat speciaal is opgezet voor youtubers. Nadat de video geupload is en online staat heb je als youtuber de eeste video gepubliceerd. Vanaf dat moment kunnen kijkers de video bekijken op YouTube.

Opbouwen kijkers

Als je uiteindelijk een youtuber wilt worden die ook geld verdient op het platform is het belangrijk dat je een steeds groter publiek gaat opbouwen. Om dit doel te bereiken is het belangrijk dat je consistent nieuwe video’s upload.

Ook is het belangrijk dat je probeert om de video’s steeds weer een stukje beter te maken. Als je deze twee zaken uitvoert zullen de kijkersaantallen op je YouTube kanaal langzaam gaan groeien waardoor je steeds meer views krijgt.

Geld verdienen met YouTube

Wanneer je nog weinig kijkers hebt op je YouTube kanaal zul je nog weinig geld kunnen verdienen. Daarbij komt ook dat voornamelijk de grootste youtubers veel geld verdienen met hun kanaal. Daarom is het belangrijk dat je eerst een YouTube kanaal opbouwt die dagelijks veel kijkers binnenhaalt voordat je aan de slag gaat met geld verdienen op YouTube.

Advertenties

Wanneer je eenmaal 1000 abonnees hebt en 4000 kijkuren kun je advertenties aanzetten op je YouTube kanaal. Hierdoor zal YouTube automatisch advertenties tonen aan kijkers voor, tijdens of aan het einde een video.

Aan deze advertenties zul je als youtuber vervolgens geld verdienen. Voor elke 1000 views krijg je als youtuber gemiddeld tussen de een en vier euro betaald. Daarom is het als youtuber erg belangrijk om zoveel mogelijk dagelijkse kijkers op je YouTube kanaal te krijgen.

Sponsoren

Als je eenmaal een groot genoeg YouTube kanaal hebt opgebouwd bestaat de kans dat je op een geef moment door sponsoren wordt benaderd. Deze bedrijven bieden een vergoeding aan in de vorm van geld of gratis producten in ruil voor jouw promotie.

Grote youtubers kunnen hiermee erg grote bedragen verdienen of juist leuke gratis producten krijgen. Zo komt het wel eens voor dat een grote youtuber gratis op vakantie kan gaan in samenwerking met een bedrijf.

Youtuber worden conclusie

In dit artikel hebben we kort laten zien hoe je youtuber kunt worden. Hierbij hebben we zes stappen laten zien om te beginnen en twee methodes waardoor je geld kunt verdienen met YouTube.

We hopen dat je hiermee een beter beeld hebt gekregen over youtuber worden. Bekijk zeker ook eens de andere verdienmodellen op deze website om te ontdekken wat het beste bij je past.

1 gedachte over “Youtuber Worden”

Plaats een reactie